Slechte ervaring in de fitness?!

Ik kreeg van de week een aanvraag van een persoon in kwestie die wilde weten wat ze moest doen om strakker te worden en vetpercentage te behalen. Nu lijkt dit best onschuldig maar toen ik haar aan de telefoon had werd eigenlijk duidelijk waarom ze om hulp vroeg. 

Ze trainde bij Basic fit en stond vooral op de Loopband en Crosstrainer want boven stonden al die mannen te pompen dus daar voelde ze zich niet thuis. Ze gaf aan dat er een receptioniste zit en dat er niemand let op houding, laat staan weet wie er aan het sporten is.

Op zo’n moment sta ik al met 3-0 achter want veel vertrouwen is er dan niet als je het hebt over “onze fitness”. Wat ja, het is echt anders bij ons dan de meeste sportscholen maar dat is door de telefoon moeilijk te verwoorden.

Het gesprek gaat verder en allereerst geef ik aan dat voeding het belangrijkste is en dan hoor je de twijfel al komen. Toen gaf ik aan dat lopen en op de crosstrainer kan maar als je strakker wilt worden dan moet je toch echt aan die ijzers hangen of in ieder geval aan krachttraining doen. Ze dwaalt af en vraagt verder “Maar past dit wel bij mij?” Zo gaat het over en weer ik vertel wat basisinformatie over voeding en sporten. Er zijn dus echt nog heel veel mensen die geen idee hebben wat ze moeten doen om doelen te behalen.

Eindstand: ze komt aankomende week een proefles doen en dat is voor ons het fijnst want dan staan onze trainers in hun kracht. Dan kunnen we de ervaring geven die een klant nodig heeft en hopelijk staan we na die les op 4-3 voorstand 🙂

Heb jij slechte ervaringen met fitness? Kom dan vooral een keer onze manier van begeleiden ervaren en wij laten je zien dat Fitness echt wel uitdagend, leuk, toegankelijk en niet saai kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *