’Denken in problemen of denken in oplossingen’’

Op dit moment zitten we al een jaar vast aan verschillende maatregelen.
Door de getroffen maatregelen zul je tegen obstakels of omstandigheden aangelopen zijn. De ene net iets uitdagender als de ander, maar ze zijn er nu eenmaal. 
Door alle coaching sessies of gesprekken die ik voer merk ik dat elk individu hier anders mee om gaat. 

Toch wil ik het hier graag even over hebben want ik krijg het gevoel dat steeds meer mensen gaan denken in problemen of leven in omstandigheden. Dit is zo zonde en zo onnodig! Zeker wanneer je doelen gesteld hebt voor jezelf.

Er wordt helemaal niet meer gekeken naar waar je zelf wél invloed op hebt!

Ik ga hierin even een paar voorbeelden geven met betrekking tot je lifestyle.

Ik begin met wat voorbeelden over training.

  • Trainingstijden: ‘’Ik kan op dit moment niet trainen op de tijden waarop ik normaal train’’
  • Beperkte ruimte thuis.
  • Kinderen: ‘’Ze hebben thuis studie, ze lopen de hele tijd in de weg en ik moet ze ook nog eens vermaken’’
  • Kan niet alle oefeningen: ‘’Ik heb geen gewichten en de oefeningen lukken me niet’’

Wat als je nu eens gaat denken in oplossingen!

Denken in oplossingen met voorbeelden over training:

  • Trainingstijden >> Ik ga voor mijn werk trainen, ik ga gelijk trainen wanneer ik uit mijn werk kom of ik ga trainen wanneer de kinderen op bed liggen. Of ik ga trainen wanneer mijn partner thuis is. Of ik ga meedoen aan een live home workout.
  • Beperkte ruimte in huis >> train in je tuin. Of misschien ga ik in het park trainen dicht bij huis!
  • Overleg met je coach welke vervangende oefeningen je kunt doen als je er 1 niet kan vanwege een blessure of nog niet de juiste uitvoering hebt.

Ga denken in oplossingen en zorg dat je eigenaar wordt van de situatie! Kijk naar wat je wél kunt doen. Het is heel makkelijk om voor de makkelijke en comfortabele weg te kiezen. Uiteindelijk zul je hier echt niet blij van worden, ook al voelt dit even fijn. Stap uit je slachtoffer rol en ga doen wat je wel kunt!

1: Waar heb je zelf wél invloed op? 
2: Waar laat jij kansen liggen als je kijkt naar je doelen? 

Jordi Balk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *